La Torrassa del Moro de Llinars del Vallès

La Torrassa del Moro està situada al barri del Coll, municipi de Llinars del Vallès, comarca del Vallès Oriental, província de Barcelona.

Aquesta torre de vigilància es troba a 415,4 mts d'alçada al turó de Can Bordoi, entre els camins del Coll i de Can Bordoi. Es troba a la carena dominant visualment les dues comarques, el Vallès Oriental i el Maresme.
És una torre cilíndrica, lleugerament cònica que presenta una base d'època romana de 9 filades de grossos carreus encoixinats, i un nivell superior possiblement medieval de carreus de granit però més petits i amb zones irregulars.

Popularment es diu que la Torrassa del Moro era un punt d'avís per als pagesos. Quan venien els recaptadors d'impostos del rei moro, la pagesia del Coll pujava a la torre i feia un gran foc, d'aquesta manera els veïns de Llinars podien amagar els caps de bestiar dels quals pagaven impostos.Mirador de la Torrassa del Moro.
Les vistes des del mirador de la Torrassa del Moro són de 360 ​​º, en un dia clar les vistes són espectaculars.


També i trobareu un bar que està obert els dissabtes, diumenges i festius a tot Catalunya de 9 a 13 h.
Fan entrepans de botifarra, llom i cansalada a la brasa.

Doneu una ullada a L'HORARI D'OBERTURA


En aquesta imatge es pot veure que la Torrassa del moro està situada en un lloc privilegiat, envoltada de frodosos boscos d'alzines, pins, sureres, roures, arboços, bruc de flor blanca, estepa de flor rosa i blanca.