Castanyer Monumental d'en Cuch

Castanyer Gros d'en Cuch.
Cànoves i Samalús, província de Barcelona, a la comarca del Vallès Oriental. Situat al vessant sud del massís de Montseny.

És un dels arbres de més renom del Montseny, el de més perímetre de Catalunya (gairebé dotze metres), declarat arbre monumental. El seu interior és buit, havia estat habitat per un carboner que tenia instal·lat un jaç, una taula, seients i fins i tot, aprofitant l'obertura natural que fa a l'interior d'un tronc superior, una xemeneia on encara és visible el sutge de la llar de foc.


Una miqueta abans d'arribar al castanyer es troba aquest rètol.

Itinerari per anar al castanyer d'en Cuch

Per situar-vos al començament de l'itinerari heu d'anar fins al municipi de Cànoves i d'allà anar al pantà de Vallforners per una carretera asfaltada menys el tam final que és una pista de terra.
L'aparcament del pantà de Vallforners és de pagament.
Sortireu de l'aparcament i seguireu la pista que passa pel costat dret del pantà fins al final; allà hi ha una cruïlla de pistes i heu d'agafar la de la dreta que puja seguint el curs del sot de la Baga d'en Cuch arribareu a una cruïlla; la pista principal segueix recta, heu d'agafar una pista secundària que surt a l'esquerra cal seguir-la fins a l'altra bifurcació ja trobareu el rètol del castanyer, ja queda a prop.