Mirador Morro de l'Abella, Tavertet

El Morro de l'Abella és un mirador situat en una finca privada del municipi de Tavertet, de la comarca d'Osona. És un espai natural vulnerable a causa de la pressió turística, per aquest motiu l'accés està regulat i obert al públic dissabtes i diumenges, ponts i festius de 10h a 18h amb aforament controlat. Disposa d'un aparcament habilitat i l'accés té un cost de 2,5€/persona. No es pot accedir amb mascotes.

Està prohibit i se sanciona aparcar i accedir a aquest espai fóra de l'àrea habilitada i l'horari indicat.

Recomanem que ús informeu de les condicions de visita d'aquest espai natural. És un indret fràgil, molt estimat per la gent local, i entre tots l'hem de cuidar i protegir.

Prohibició d'acostar-se a 2 metres de la cinglera i a la punta del Morro
El Morro és un lloc molt perillós degut a la seva exposició a l'alçada i al seu estat natural sense proteccions, però també a altres elements que no tenim en compte si no hi estem avesats: qualsevol ensopegada pot esdevenir mortal, un cop de vent en mal moment, una empenta sense voler d'un altre usuari, una relliscada, una distracció, una abella.... El 2019 els bombers van haver de rescatar 2 persones, i el 2020 una altre...

Per altre banda l'extrem o punta del Morro està trencat i geològicament és molt inestable. Part de la punta va caure fa pocs anys i la resta pot caure d'un moment a l'altre. És per això que s'hi va penjar una fotografia lateral on s'observa l'enorme esquerda i s'hi ha prohibit l'accés.