Verdú, Lleida

Verdú es troba al sud-est de la comarca de l'Urgell; hi porta una carretera que arrenca de la comarcal C-14 ( eix Tarragona- Andorra) i arriba fins a Montornès. El poble està envoltat per una xarxa d'antics camins que comuniquen Verdú amb els pobles veïns. L'origen d'aquests camins ve de facilitar l'accés de persones, carruatges i bestiar a l'antiga Fira de Bestiar de Verdú. Les parets de marge que els delimiten servien per canalitzar el pas del bestiar; avui ordenen turonets i petits fondals on es conreen ametllers i oliveres, cereals i vinyes.

El paisatge del seu terme sedueix per la seva simplicitat i per la llum intensa de les terres planes. El terme és un dels més grans de la contrada, té una extensió de trenta-cinc quilòmetres quadrats, la seva major part conreable a excepció d'algunes zones costerudes on creixen alzines, garrics i algun pi.

El municipi comprèn la vila de Verdú com a únic nucli de població. Limita amb Guimerà (SE), Ciutadilla, Nalec, Rocafort de Vallbona i Sant Martí de Maldà (S), Preixana (O), Vilagrassa (NO) i Tàrrega (N).

Llocs d'interès
SANTUARI DE SANT PERE CLAVER
ERMITA DE SANT MIQUEL
CASTELL DE VERDÚ
EL JACIMENT IBÈRIC DELS ESTINCLELLS
ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE VERDÚ
AJUNTAMENT
PLAÇA MAJOR
CASA DE SANT PERE CLAVER
FONT DE SANTA MAGDALENA

ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE VERDÚ
Fachada Románica de Santa María de Verdú.

CASTELL DE VERDÚ