Os de Civís, Alt Urgell

Os de Civís pertany a l'ajuntament de les Valls de Valira. Comarca: Alt Urgell. Província: Lleida.

Situat a uns 1650 metres d'altitud, el poble d'Os de Civís comte amb més de 100 habitants (any 1996). Antigament es deia Aós de Civís, però amb el pas del temps els seus habitants han acabat per dir-Os de Civís.

A peu del pic Aós (2406 m), aquest poble se situa entre la confluència dels rius Setúria i Salòria que formen el riu d'Os. El terme del poble està pràcticament envoltat per terres andorranes, de manera que si volem anar per bon camí, ens veurem obligats a fer-ho per l'interior d'Andorra.

L'entrada al poble es fa per un carrer ample amb establiments a banda i banda. Les cases estan fetes de pedra, els seus sostres de pissarra i bàsicament s'utilitzen com a segones residències. Des del poble i per un camí empedrat i costerut arribarem a l'església romànica de Sant Pere i Santa Margarida, que antigament era un castell.
Font: web de l'hotel Os de Civís.





Un carrer molt curiós.

Església romànica de Sant Pera i Santa Margarida.


El barret de la xemeneia és bastant curiós.




La tanca de la porta.

El restaurant Os de Civís és d'estil rústic amb uns plats exquisits i bon vi.
Està especialitzat en cuina d'alta muntanya feta a base d'embotits, carns a la brasa i productes de la terra. Amb una carta variada i atractiva destaquen les especialitats de la casa com les "escudelles", els "calçots", les graellades i els rostits acompanyats de bones amanides, i un assortiment variat de postres.
Per a més informació a la WEB de l'hotel.