Monestir de Sant Pere de Casserres

Damunt d'una cinglera i envoltat de les aigües del pantà de Sau, trobem el monestir de Sant Pere de Casserres, un dels conjunts monumentals més importants de l'arquitectura romànica catalana. Aquest monestir, l'únic de l'orde benedictí a la comarca d'Osona, situat a les Masies de Roda, conserva encara l'estructura original del segle XI, cosa que fa molt fàcil d'entendre com era la vida dels monjos que l'habitaren.

El monestir fou declarat Monument Històric Artístic, amb categoria de nacional, el 3 de juny de 1931, i a causa d'això el 1934 l'arquitecte Josep M. Pericas i l'historiador Ramon de Vilanova van promoure la creació d'un Patronat de Sant Pere de Casserres, que es proposava estudiar i restaurar el monestir, però no arribà a actuar a causa dels esdeveniments polítics del país.

Més informació:

Per visitar el monestir cal anar fins al parador de Vic-Sau. Quan s'arriba a la cruïlla que va al parador cal continuar recta per la carretera que passa per la part de dalt del parador de Vic-Sau. Just en aquest punt, el qui vulgui pot anar a peu, surt el sender PR-C 40 / GR 151. Va paral·lel a la carretera fins arribar al Monestir.

Hi ha un accés per anar amb cadira de rodes fins al monestir.
 


Les vistes són espectaculars amb l'aigua del pantà de Sau a banda i banda del camí.

Unes quantes imatges del monestir per mostrar el que és d'interessant visitar aquest lloc.

Entrada principal al monestir.

Església.