Arbúcies, Catifes de Flors Naturals

El diumenge abans de Corpus se celebra el Concurs de Catifes de Flors Naturals. Les catifes de flors són el fruit d'un treball col·lectiu de molts dies, que comença amb la recollida de flors, passant per la seva selecció, el disseny de la catifa i acabant amb la seva realització. El concurs ha adquirit des de fa anys una gran rivalitat entre els diferents carrers, que s'esforcen per presentar el disseny més original: l'actualitat política i social hi té cabuda juntament amb els motius florals o únicament artístics. L'elaboració de les catifes és l'exemple més clar de la participació intergeneracional de Les Enramades: petits, joves i adults treballen junts per a fer la millor catifa.

La processó posterior a les catifes s'ha substituït per una cercavila amb gegants que trepitgen les efímeres catifes, que s'han de "conformar" en ser immortalitzades per les fotografies.

És la jornada amb més promoció i atractiu turístic d'Arbúcies en tot l'any. El dia del Concurs de Catifes es concentren més de 15.000 visitants que recorren els diferents carrers engalanats amb les catifes de flors.


Un balcó adornat amb plates i flors.