Castell de Requesens

El castell està ubicat al cim d'un turo a prop del municipi de Cantallops, Alt Empordà, Girona.

Com anar?

Sa d'anar fins al municipi de Cantallops, aquí surt una carretera de terra que porta fins al castell.

Història del Castell

Els orígens del Castell de Requesens es remunten al segle XI. La seva creació es troba immersa en les disputes i desavinences existents entre els comtes d'Empúries i els comtes del Rosselló. D'aquesta època se'n conserven poques restes com la sala antiga i petites parts de portes, muralles i torres.

El segle XIII suposa un període de reforma del castell, tot millorant les defenses i l'engrandiment del recinte exterior amb muralles altes i una torre de planta circular a l'extrem nord-est de la fortificació.

La mort sense descendència de Pera II d'Empúries, en el segle XV, fa que les possessions del castell passin a mans dels senyors de Rocabertí que fan reformes al castell transformant-lo en una poderosa fortalesa de tres recintes emmurallats.

Durant els segles XVI XVII XVIII, el castell fou abandonat.

No és fins al segle XIX, que els comtes de Peralada i vescomtes de Rocabertí, prenen la decisió de recuperar el castell. El 1893 donen l'ordre de reconstrucció tot encarregant al mestre d'obres Alexandre Comalat la seva recuperació. Les obres duraren 6 anys i s'inauguraren amb una gran festa la nit de Sant Joan de 1899.

Durant el segle XX, després de la mort sense descendència dels senyors del castell, passa per diferents propietaris que en fan ús fins al 1945, des de llavors el castell resta deshabitat.


En arribar al castell et trobes amb un arbre monumental les muralles i una torre.

Interior del castell.

En l'interior del castell si troba alguna planta de jardí.