Sant Joan les Fonts, Girona

Castell medieval Estada Juvinyà

És la casa forta civil d'època medieval en millor estat de tot Catalunya.
Fou residència de la família Juvinyà. A la façana principal s'hi poden observar les dues parts de la construcció: la torre, del segle XII, i la resta de la casa, del segle XIII. Cal destacar el canal d'aigua que envolta la torre i que al segle XIII servia per moure la maquinària del molí fariner. Aquest edifici fou declarat Bé Cultural d'interès Nacional l'any 1972, i actualment acull diverses exposicions sobre la història de l'edifici i del municipi.


Pont Medieval

Es tracta d'una construcció del segle XIII feta, en la seva major part, de pedra volcànica, un material que antigament s'utilitzava molt en la construcció d'edificis degut a la facilitat amb la que aquest tipus de pedra es trobava a la zona. El pont ha sigut testimoni de molts esdeveniments al llarg de la seva història. En època medieval esdevenia el pas que unia, en una mateixa ruta, els Pirineus i la costa catalana. En època moderna ha vist créixer al seu voltant una població molt lligada a l'aigua, a la natura, a les fonts... Amb la industrialització dels segles XVIII i XIX comerços, cases, carrers i altres edificis varen anar apareixent al voltant del pont construint-se, a poc a poc.

Església Parroquial de Sant Joan de les Fonts.

És un edifici de planta rectangular, amb una sola nau i capelles laterals entre els contraforts. La façana principal està emmarcada per dues torres campanars de planta hexagonal; la del costat dret no ha estat mai acabada. La porta d'accés al temple és d'arc apuntat, amb el timpà net d'ornamentació. A la part superior hi ha una gran rosassa.

Salt del Moli Fondo

El salt està situat al costat d'una antiga fàbrica paperera que donava feina a bona part del poble, el seu origen va ser l'any 1723, però la transformació més important tingué lloc l'any 1841 quan s'instal·laren les maquinàries de paper continuo per fer una producció industrial.

Llera del riu Fluvià amb pedra volcànica.

Escala per baixar a la llera del riu Fluvià.